A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Співпраця між Україною та Німеччиною в галузі освіти і науки є досить плідною, - Сергій Шкарлет

Опубліковано 01 жовтня 2020 року о 19:08


Сьогодні, 1 жовтня 2020 року, відбулася зустріч т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

«Співпраця між Україною та Німеччиною в галузі освіти і науки є досить плідною та активною як між закладами загальної середньої освіти, так і між закладами вищої освіти та науковими установами», – зауважив Сергій Шкарлет.

Він висловив вдячність Посольству Німеччини та Гете-Інституту в Україні за всебічну підтримку української освіти – надання допомоги в професійному розвитку вчителів німецької мови та розбудові шкільної мережі,  зокрема:

  • допомогу в розробленні програм підготовки учителів іноземних мов «Навчання іноземної мови у 1-2 класах та 3-4 класах»;
  • підготовку тренерів для проведення курсів підвищення кваліфікації вчителів іноземних мов (36 мультиплікаторів з німецької мови);
  • продовження професійної підготовки педагогів, насамперед вчителів 3-4-х класів;
  • створення шкільної мережі, яку в Україні розбудовує Гете-Інститут «Мережа для сталого розвитку». На сьогодні у 22 школах України, які входять до мережі, викладають предмети за методикою CLIL в тандемах (вчитель фахової дисципліни + вчитель німецької мови).

«Важливо відзначити активне українсько-німецьке співробітництво у сфері вищої освіти. Заклади вищої освіти Німеччини та України спільно беруть участь у 6 проєктах програми Еразмус+. Традиційно надважливе значення відіграє науково-технологічне співробітництво між нашими країнами – вже понад чверть століття, як започаткована українсько-німецька співпраця у сфері науки та технологій», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен зі свого боку наголосила на високому рівні співпраці та запевнила в подальшій підтримці сфери освіти.

«Ми сподіваємось на подальшу співпрацю та високий рівень партнерства.  Команди молодих фахівців обох країн працюватимуть над реалізацією спільних освітніх і наукових проєктів», – зауважила пані Посол Анка Фельдгузен.

Сторони також обговорили  співпрацю для підтримки Нової української школи та звернули увагу на статті 8, 12, 35 нового Закону України «Про повну загальну середню освіту», у яких відображені і законодавчо закріплені преференції для шкіл, діяльність яких здійснюється відповідно до міжнародних договорів.