A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Соціальна та фінансова грамотність для дошкільнят та школярів – міжнародна програма «Афлатун» запрошує долучитися до святкування дня народження

Опубліковано 15 березня 2021 року о 14:46


Міжнародна програма «Афлатун» підготувала привітання для дошкільнят з нагоди дня народження символу проєкту – вогняної кульки з космосу, яка навчає дітей фінансовій грамотності. День народження Афлатуна відзначатимуть 17 березня та запрошують долучитись усіх охочих.

Міжнародна програма «Афлатун», заснована в Нідерландах та побудована на пріоритетах і методичних ідеях Всесвітнього руху із соціальної та фінансової освіти дітей у віці 3–18 років. До її складу входять програми «Афлатот» (для дітей 3–6 років), «Афлатун» (7–14 років) і «Афлатін» (15–18 років), які пояснюють дітям основи бюджетування власних коштів, вчать бути ощадливими та допомогти дітям усвідомити їхній потенціал.

Привітання від Афлатуна з нагоди дня його народження для дошкільнят можна завантажити за цим покликанням. Матеріали міжнародної програми для найменших дітей, які можуть використовувати заклади дошкільної освіти, завантажені на сайт Міністерства освіти і науки України.

16 листопада 2016 року було підписано Меморандум про співпрацю у сфері дошкільної освіти між Міністерством освіти і науки України та міжнародною фундацією «Aflatoun International». Початком спільної роботи в цьому напрямі став наказ Міністерства освіти і науки України «Щодо упровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку», відповідно до якого проєкт «Афлатот» офіційно запрацював у 16 регіонах України.

Фінансово обізнані громадяни є основою сильної, заможної та незалежної країни. Виховання соціально відповідальних та освічених у фінансовій сфері дітей у майбутньому робить їх спроможними змінити власне життя та світ довкола на краще. Це збільшує шанс кожної дитини на успішне й щасливе майбутнє.