A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

СНУ імені Володимира Даля: безоплатні підготовчі курси для вступників з непідконтрольних територій

Опубліковано 15 лютого 2021 року о 13:54


Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля став учасником пілотного проєкту Міністерства освіти і науки України щодо безоплатного навчання осіб з тимчасово окупованих територій на підготовчих курсах з наступним вступом на навчання до закладів вищої освіти.  Відповідний наказ МОН було підписано 9 лютого 2021 року. 

Проєкт буде запроваджено впродовж 2021-2022 рр. у закладах вищої освіти, де діють освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна».

Методичні рекомендації щодо впровадження пілотного проєкту, зокрема, такі:

  • визначити обов’язковими для підготовки навчальними дисциплінами українську мову та літературу, історію України, математику; додатковими – на вибір ЗВО;
  • слухачами на підготовчі курси зараховувати громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які іммігрували до України на постійне проживання до квітня 2014 року та завершили навчання в закладах загальної середньої освіти на непідконтрольній території після квітня 2014 року;
  • зараховувати на курси слухачів без складання іспитів;
  • проводити заняття за формою (дистанційною або змішаною), визначеною з урахуванням запровадження протиепідемічних заходів тощо.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет поінформував, які заклади вищої освітидопомагатимуть вступникам з ТОТ подавати необхідні документи для навчання на підготовчих курсах.