A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Що робити організаторам відборів WorldSkills Ukraine, якщо область перейшла до «червоної зони»?

Опубліковано 22 жовтня 2021 року о 15:41


Області, які мали провести відбірковий етап WorldSkills Ukraine у другій половині жовтня, але рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були віднесені до «червоної» зони карантину, мають перенести змагання. Провести їх пропонується після переходу області до «помаранчевої», «жовтої» або «зеленої» зони карантину.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, який було розіслано регіональним організаторам конкурсу.

Постановою, яка визначає обмеження для запобігання поширення COVID-19 вказано, що в областях «червоної» зони карантину забороняється проводити масові заходи, крім заздалегідь запланованих спортивних змагань без глядачів. Водночас обмеження на проведення заходів не застосовуються, якщо учасники мають негативні ПЛР-тести або пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

«Оскільки частина учасників та учасниць WorldSkills Ukraine є неповнолітніми, ми маємо ще з більшою обережністю ставитися до організації заходів. Ризикувати безпекою, здоров'ям дітей – неприпустимо. Тож у листі ми наполягаємо на перенесенні конкурсу, а не на зміні формату. Нині розглядається варіант, що частина відборів припадатиме на першу половину грудня, але остаточне рішення будемо приймати з огляду на епідемічну ситуацію» – повідомив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

У листі зазначено, що місцеві організатори мають повідомляти Міністерство щодо нових дат і локацій проведення WorldSkills.

Нагадаємо, що опубліковано результати вступної кампанії до закладів професійної освіти у 2021 році.