A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Шлях України до незалежності через долі особистостей - студент ЧНУ долучився до проекту, який розповість про українських патріотів

Опубліковано 04 вересня 2018 року о 19:02

Студент навчально-наукового інституту історії та філософії Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олексій Шандра став учасником проекту “Обличчя Незалежності”, у межах якого створюватиме відеоролики про тих, хто відстоював українську незалежність.

У проектних сюжетах учасники мають розкрити шлях України до незалежності через історії окремих особистостей - йдеться про борців за незалежність кінця 80-х - початку 90-х років. Важливо, щоб при цьому сюжети були творчими та не містили історичних викривлень. Наразі Олексій перебуває в пошуку героїв.

“За допомогою участі у проекті можна буде дізнатися не лише про перебіг історичних подій, а й поглянути на процес незалежності очима людей, які за неї боролися”, - зазначив студент ЧНУ.

Особистості, про яких будуть зняті відеоролики, потім увійдуть до книги, де загалом буде зібрано 100 життєвих історій.

Щоб сюжети були виконані на професійному рівні, Олексій Шандра пройшов триденне навчання з основ журналістики.

“Під час навчання ми поспілкувалися з журналістами-практиками та отримали корисні поради. Крім цього у нас були зустрічі з громадськими активістами, а також тими, хто брав безпосередню участь в боротьбі за незалежність”, - розповів Олексій Шандра.

Нагадаємо, що студенти та викладачі ЗНУ виявили рідкісний артефакт під час археологічних досліджень Мамай-гори