A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Школярка з Чернівців перемогла на Міжнародній олімпіаді з німецької мови

Опубліковано 31 липня 2018 року о 18:18

Учениця чернівецької гімназії №1 імені Т. Шевченка Діана Паневська здобула перемогу на Міжнародній олімпіаді з німецької мови, яка проходила наприкінці липня у м. Фрайбург (Німеччина). Дівчина показала один з найкращих результатів серед 140 учасників з 74 країн світу.  

“Під час виконання конкурсних завдань журі звертало увагу не лише на мовні навички, адже рівень знань усіх учасників був досить високим. Оцінювали також командний дух, міжкультурну компетенцію та креативний потенціал. Мені вдалося переконатися їх у своїх силах і вибороти перше місце у найвищому рівні В2 на цій олімпіаді”, - розповіла Діана Паневська.

Підготовкою дівчини займалась вчитель німецької мови Романа Фисюк.

Учасниками олімпіади стали учні, які вивчають у школі німецьку мову як іноземну та попередньо брали участь у кваліфікаційних відборах до фіналу. Після виконання завдань олімпіади, для них проводили екскурсії німецькими школами та університетами, організували відпочинок у Європейському парку.

Організатором заходу є Goethe-Institut спільно з Міжнародною спілкою вчителів німецької мови. Змагання проходять раз на два роки.

Нагадаємо, що на міжнародних олімпіадах з хімії та фізики українські школярі вибороли 9 медалей