A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Школярів запрошують долучитися до конкурсу з кристалознавства та виростити вдома кристал

Опубліковано 15 січня 2020 року о 14:55

В Україні триває прийом заявок на конкурс “Кристали”, податися на який можуть школярі будь-якого віку. Кращі роботи отримають дипломи та призи. Для призерів старшої вікової групи також передбачені премії професора Є. Гладишевського.

Конкурс проходить серед двох вікових категорій: середньої (школярі 6-12 років) та старшої (13-18 років).

Під час першого – відбіркового – етапу, учасники середньої категорії подають онлайн-заявки організаторам до 1 лютого, старшої категорії – до 20 березня. Крім того, дорослі учасники мають надіслати тези наукових досліджень на тему “Кристали та гаджети” українською або англійською.

Надалі школярі отримають інструкції та назви речовин для вирощування кристалів у домашніх умовах. Важливо, що усі ці процеси мають відбуватися під наглядом дорослих.

Навесні зразки вирощених кристалів учасники надсилають на адресу журі. Конкурсанти, які не матимуть можливості здійснити відправку, зможуть поділитися коротким відео про процес вирощування кристалу і кінцевий результат зі своїми коментарями.

Докладніше про умови участі, терміни та форми подачі заявок є за посиланням.

Організаторами конкурсу є Мала академія наук, Львівська обласна Мала академія наук та Львівський національний університет імені Івана Франка.