A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Школярі Харківщини презентували понад 20 наукових проектів на фестивалі Hands on Science

Опубліковано 19 червня 2018 року о 10:28

Близько 100 школярів Харківщини представили 23 наукові проекти на фестивалі Hands on Science, який організували у НТУ “Харківський політехнічний інститут”. Презентація відбулася з нагоди закриття літньої наукової школи для дітей STEMCamp School, яку організували у виші.

Учнівські проекти досліджували кілька наукових напрямів: енергетику та електроніку, екологію, фізику, хімію, інженерне проектування і математичне моделювання.

Наприклад, восьмикласниця Поліна Берест працювала над проектом “Барвники + Мило”, де на практиці вивчала хімічні реакції барвників та вчилася з ними працювати.

“Ми робили мило своїми руками, з використанням масла і барвника, який синтезували у хімічній лабораторії. Наша команда сама визначила тематику проекту, і хоч у нас не одразу все вийшло, ми задоволені кінцевим результатом. На підготовку проекту у нас було лише три дні. Увесь цей час ментори і волонтери допомагали нам, давали багато корисних підказок”, - розповіла Поліна Берест.

Ще один учасник літньої школи - десятикласник Михайло Петренко - працював над командним проектом “Кольоровий дим”. Його результати допоможуть військовим якісніше обмежувати видимість для потенційного ворога

«Спеціальна димова шашка із зеленим або синім димом погіршує видимість противнику та створює переваги для наших військових. Працюючи над проектом, ми випробували різні інгредієнти, щоб створити кольоровий дим. Довелося провести багато дослідів, оскільки часто виходив звичайний білий”, - зазначив Михайло Петренко.

Готуючи проекти, школярі відвідували лекції, тренінги та семінари, проводили лабораторні практикуми разом з ученими вишу. У фінальному заході STEMCamp School взяли участь батьки учнів, працівники ХПІ та управлінці міста.

Нагадаємо, що на базі НУБіП провели учнівську олімпіаду з робототехніки “RoboDrive”