A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Школа супергероїв»: як уроки лікують дітей від тривоги та переживань

Опубліковано 28 липня 2022 року о 16:05


Команда МОН продовжує розповідати історії малечі, яка потребує особливого нагляду через важкі діагнози. Діти можуть продовжити навчання в лікарнях завдяки проєкту «Школа супергероїв».

Уроки для одинадцятирічної Іри з Кіровоградщини стали єдиним способом відволіктися від тривоги та переживань перед операцією. Дівчинка мала досвід невдалого лікарського втручання, наразі спеціалісти НДСЛ «Охматдит» готуються це виправити. Водночас Іра активно вчить українську, англійську та математику. Вона постійно повторює, що це робить її щасливою. Дівчинка навіть переживає, що скоро на неї чекає операція та через це їй доведеться пропустити уроки.

«Спочатку вона ставилася до уроків як до можливості провести час, але її так вразило ставлення вчителів, що вона захотіла вивчити всю програму», – говорить мама Іри.

Довідково

«Школа Супергероїв» – освітній проєкт, заснований у 2016 році громадською організацією «Маленьке серце з мистецтвом». Його мета – забезпечення конституційного права на освіту дітей, що перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних закладах. Кураторкою «Школи Супергероїв» є Наталія Мосейчук, ведуча 1+1 і марафону Єдиних новин. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про уроки для маленьких школярів, які починаються після процедур і медичних маніпуляцій.