A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Школа супергероїв»: війна не має зупинити дитинство

Опубліковано 13 серпня 2022 року о 17:10


МОН та його команда розповідала історії про навчання дітей у «Школі супергероїв». Таких історій – десятки, бо з війною потреби дітей в підтримці, в живому спілкуванні з учителями тільки зростають. 

«Найважливіше під час уроку врівноважувати свій емоційний стан та дітей. Перші хвилини уроків тепер спрямовані на психологічну підтримку наших учнів. Я постійно перепитую себе: як усміхатися, коли хочеться плакати; як стати мобільною та гнучкою, щоб навіть за кордоном учні могли доєднатися до уроків; як працювати з дітками, хто опинився на тимчасово окупованих територіях», — говорить Юлія Командир, учителька «Школи супергероїв».

Щоб підтримати вчителів, «Школа супергероїв» провела навіть тренінг «Діти і війна: навчання технікам зцілення» (завдяки проєкту психологічної підтримки «Поруч», який реалізується за допомогою UNICEF Ukraine), аби вчителі могли опанувати базові інструменти психологічної допомоги. І хоч зараз уроки все більше проходять онлайн, навіть така підтримка на відстані стає для дітей украй терапевтичною.

«З кожною дитинкою урок проходить по-своєму. Усе залежить від того, в якому стані вона зараз. Але мене мотивує той факт, що учні хочуть навчатися наурочний час. Війна зблизила нас, а діти ніби ще більше стали спраглими до знань, вони не хочуть втрачати час», — Олександр Олександров, учитель української мови «Школи супергероїв».

Освіта завжди на часі, бо для дітей — це шанс на майбутнє, це час їхніх можливостей та розвитку. Тому попри війну, діагнози та кордони, а «Школа супергероїв» працює, аби дитинство тривало.

Нагадаємо, у попередньому матеріалі розповідали про 11-річну Єву.