A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Школа супергероїв: не існує «вдалого» часу для навчання

Опубліковано 21 липня 2022 року о 14:50


У НДСЛ «Охматдит» продовжує роботу «Школа супергероїв», завдяки якій діти можуть вчитися, готуватися до іспитів чи наздоганяти програму. Від початку війни Школа не припиняла своєї роботи. Лише за квітень і травень тут навчалося 30 дітей. Деякі з них місяцями проходять лікування та не можуть навіть виходити на вулицю.

«Онлайн-навчання у школі стало для нас порятунком, бо Ніна не може фізично відвідувати уроки, багато пропустила та сильно хвилювалася. Спочатку уроки допомагали відволіктися, а зараз донька наполегливо вивчає всю програму», – говорить мама дівчинки.

Школа Супергероїв почала роботу ще у 2016 році. Спочатку це був один клас у ВІЛ-відділенні НДСЛ «Охматдит», у січні 2022 року Школа набула статус Державної установи, а в 6 українських містах працювало одночасно 8 осередків.

«Ми завжди мріяли, щоб освіта в лікарнях стала питанням держави, щоб усі знали про карапузів, які проводять в палатах місяці, роки та навіть не мають змоги навчитися читати чи скласти іспит. Вони мають право на освіту та майбутнє. Школа Супергероїв – це їхній час можливостей», – говорить засновниця Євгенія Смірнова.

Війна перекроїла всі плани та реальність, але в лікарні НДСЛ «Охматдит», що приймала дітей із найскладнішими пораненнями, уроки тривали.

«Ніколи не буде вдалого часу для навчання. Дитинство має тривати, а наше завдання – бути поруч», – підкреслив учитель інформатики Школи Супергероїв Богдан Савченко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію маленької Ніни.