A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Шевченківський літературний онлайн-марафон об’єднав усю Україну

Опубліковано 13 березня 2021 року о 10:00


Близько 600 студентів та понад 50 викладачів, співробітників із 160 закладів фахової передвищої освіти з міста Києва та 24 областей України взяли участь у літературному онлайн-марафоні «Єднаймо душі словом Кобзаря!».

У виступах було представлено декламування поезій Тараса Шевченка та про Тараса Шевченка, виконання його творів різними мовами, авторську поезію, читання та інсценізації (мініатюри) уривків із творів українського поета, номери, тематичні виставки. 

Учасників онлайн-марафону вітав праправнук Тараса Шевченка за родинною лінією брата Йосипа – Микола Лисенко, який понад тридцять років досліджував рід Шевченків та в результаті копіткої праці видав книгу «Коріння Шевченкового роду».

Усі поціновувачі творчості Великого Кобзаря мали нагоду переглядати онлайн-трансляцію на Youtube-каналі. Захід тривав 9-10 березня 2021 року. Організаторами марафону виступили Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» разом із ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ». 

Наступний літературний марафон, присвячений пам’яті Тараса Шевченка, планується провести у 2022 році.  

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України розробило рекомендації щодо безпеки дітей у цифровому просторі.