A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Шановні друзі, колеги, освітяни, науковці!

Опубліковано 31 грудня 2021 року о 11:00


Я щиро вітаю всіх із прийдешнім Новим роком і Різдвяними святами. Бажаю, щоб у кожній домівці панували затишок і тепло! Щоб рідні та близькі були поруч і обов'язково зібралися за святковим столом.

Традиційно у грудні ми підбиваємо підсумки року та говоримо про плани на майбутнє. У 2021 році ми маємо перелік головних результатів, їх вдалося досягти завдяки командній роботі Уряду, народних депутатів, місцевих органів влади та освітян України.

Цьогоріч ми змогли забезпечити збільшення заробітних плат для освітян майже на 30%. Від 1 січня 2022 року в більш ніж півтора рази зростуть академічні та іменні стипендії здобувачів вищої й фахової передвищої освіти. Стипендії для учнів професійної освіти буде збільшено у 2,5 рази.

У 2021 році ми створили понад 8 тисяч додаткових місць у дитячих садочках, скоротивши черги. Наступного року ми продовжимо роботу в цьому напрямі, адже націлені на повне розв’язання проблеми доступу  до дошкільної освіти.

Спільно з першою леді Оленою Зеленською ми продовжуємо працювати над проєктами з розвитку безбар'єрності в освіті та реформування ситеми харчування у школах. А за підтримки Президента України забезпечимо старт програми «Здорова Україна», головна мета якої – спортивне та здорове покоління учнів.

Команда МОН активно готується до запуску освітнього процесу Президентського університету. Ми провели шість круглих столів і робочих зустрічей у різних регіонах країни, аби зібрати найкращих викладачів і запропонувати прогресивні програми підготовки фахівців.

Ми продовжуємо залучати стейкхолдерів для розвитку дуальної форми навчання. Учні коледжів беруть участь у створенні українських літаків на ДП «Антонов», отримують практичні навички на підприємствах-гігантах металургійної галузі, долучаються до компаній-виробників товарів у легкій промисловості.

Я вірю, що це лише початок, адже наступного року ми зробимо все можливе, щоб кардинально оновити матеріально-технічну базу професійно-технічних закладів освіти. Варто зазначити, на що бюджетом передбачено рекордну суму у 250 млн грн.

У партнерстві з Мінцифрою наступного року ми продовжимо реалізовувати технології цифровізації української освіти. В планах є розвиток платформи «Всеукраїнська школа онлайн», дистанційна подача документів на вступ до університетів для абітурієнтів з ТОТ, електронні студентські квитки в додатку «Дія», подальша комп’ютеризація шкіл і підвищення якості інтернету в закладах освіти сільської місцевості.

Я дякую освітянам, школярам, студентам і їхнім батькам за те, що спільно ми гідно долаємо всі виклики, зокрема, через вплив пандемії, яка робить нас сильнішими, більш гнучкими та технологічно розвиненими.

Вірю, що 2022 рік буде щедрим на творчі здобутки, наукові відкриття та професійні досягнення в українській освіті.

Щиро бажаю всім оптимізму, незгасаючої жаги до знань і незламної віри у власні сили!


Щасливого Нового року, Україно!

З повагою до Вас!