A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сформовано склад Експертної ради МОН та її секцій для проведення експертизи проєктів молодих вчених

Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 11:21


Міністерством освіти і науки України спільно з Радою молодих учених проведено конкурсний відбір кандидатів до секцій Експертної ради МОН за фаховими напрямами у 2021 році. Обрані кандидати візьмуть участь у проведенні щорічного конкурсного відбору проєктів наукових робіт та науково-технічних розробок молодих вчених.

На конкурс було подано понад 1000 заявок кандидатів для залучення їх до експертизи проєктів, що подаються на фінансування з державного бюджету.

За результатами конкурсу до складу Експертної ради МОН та її секцій обрано 350 експертів з 83 закладів вищої освіти. Найбільша кількість у Києві – 72, Харкові – 40 і Львові – 38. 

Враховуючи велику відповідальність, вимоги до кандидатів були високі. Експертів обирали з-поміж молодих дослідників, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти чи наукових установах, підпорядкованих МОН, відомих своєю науковою репутацією та наявністю особистих наукових і науково-технічних здобутків, залежно від галузі та виду науково-технічної діяльності.

Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року, МОН оголошено конкурс проєктів наукових робіт і науково-технічних розробок молодих вчених.