A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сертифікація-2020: лишається два дні для участі у другому етапі – самооцінюванні педагогічної майстерності

Опубліковано 03 квітня 2020 року о 17:50

Учасників сертифікації вчителів початкових класів 2020 року закликають вчасно подати документи для проходження другого етапу – самооцінювання педагогічної майстерності. Державна служба якості освіти, яка є організатором цього етапу, приймає документи до 5 квітня 2020 року.

“Карантин вносить корективи у роботу вчителів та шкіл, однак сертифікація-2020 триває – ми збираємо анкети і готові опрацьовувати їх. Успішне проходження сертифікації дасть можливість стати лідерами змін в освіті та отримувати 20% надбавки до зарплати. Закликаємо учасників другого етапу вчасно подати анкету самооцінювання і продовжити участь у сертифікації-2020”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Під час другого етапу сертифікації вчитель заповнює анкету для оцінювання власної професійної майстерності. Заповнену анкету необхідно надіслати у форматі .docx до 5 квітня 2020 року на дві адреси: [email protected] та [email protected].

Анкету самооцінювання, методичні рекомендації до її заповнення та інформацію про другий етап сертифікації-2020 розміщено на сайті Державної служби якості освіти.

До третього етапу сертифікації не буде допущено тих учасників, які не подали результати самооцінювання, не дотримуються термінів чи форми подання або відмовляються від участі у сертифікації.

Нагадаємо, у 2019 році першу пілотну сертифікацію успішно пройшли 705 педагогів із 857 зареєстрованих. Сертифікація-2020 має низку новацій: ліміт учасників збільшено до 2000, змінено порядок етапів та встановлено відсіювання після кожного з них.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.