A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Захарін відвідав заклади освіти Закарпаття та поспілкувався з колективами щодо провадження безпечного освітнього процесу

Опубліковано 19 серпня 2022 року о 09:25


В межах робочої поїздки до Закарпатської області Державний секретар МОН Сергій Захарін відвідав в Ужгороді дитячий садочок, школу, гімназію та заклади вищої освіти, де ознайомився із матеріально-технічною базою закладів, станом готовності до нового навчального року, зокрема оглянув укриття.

Також Сергій Захарін поспілкувався з колективами закладів щодо формату освітнього процесу, комунікації з батьками, обговорив кадрові питання, перебіг вступної кампанії в Ужгородському інституті культури і мистецтв та Ужгородському національному університеті, підготовку до опалювального сезону, а також залучення учнів з-поміж ВПО до навчання і учителів до роботи у місцевих закладах освіти.

«Усупереч повномасштабному вторгненню рф на територію України, Закарпатська область стала тиловою областю, яка прийняла велику кількість громадян з різних регіонів і повністю впоралася із викликами у сфері освіти. Учні були охоплені навчанням, закінчили 2021/22 навчальний рік, в області належно організували цьогорічне складання НМТ, зараз триває вступна кампанія. Крім того, для дітей на постійній основі організовують сучасні освітні літні табори, різноманітні курси і тренінги», – зазначив Держсекретар МОН.

Сергій Захарін додав, що безпрецедентний крок у зміні підходів до сучасної освіти промовисто демонструє, як варто ефективно оптимізувати процес навчання, організовувати гурткову роботу за інтересами й бажаннями учнів. 

Школярі отримали життєві уроки, набули позитивного досвіду, мали змогу усвідомити важливість окреслених цілей, а також власної мотивації, завзятості та наполегливості.

Він також високо оцінив рівень організації тимчасового прихистку ВПО у закладах освіти з перших днів військової агресії рф.

«Злагоджена робота державних органів, освітян, молоді, що стали волонтерами, заслуговує подяки. Ми пишаємося вчинками і згуртованістю кожного, хто в надважкі часи долучився до освітнього фронту і гідно його тримає», – сказав Сергій Захарін. 

За його словами, нині важливо розпочати освітній процес в безпечних умовах для усіх: дітей в садочках і вихователів, учнів і вчителів, студентів і викладачів.

Нагадаємо, новий навчальний рік у школах розпочнеться традиційно у День знань.