A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Захарін поінформував учасників ХІ Національного педагогічного конгресу про стан української системи освіти та забезпечення сталості навчання

Опубліковано 21 вересня 2022 року о 16:25


Держсекретар МОН долучився до роботи пленарної панелі ХІ Національного педагогічного конгресу, присвяченої питанням виховання дітей та молоді з України, які нині перебувають за межами нашої держави внаслідок широкомасштабного вторгнення рф на територію незалежної України. 

Під час вступного слова Сергій Захарін поінформував іноземних колег про стан української системи освіти і науки в умовах війни, руйнування закладів освіти та шкоду, яку завдала країна-агресор освітньо-науковій інфраструктурі. Також Державний секретар Міністерства освіти і науки України повідомив про здійснювані кроки щодо забезпечення сталості навчання та викладання і створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу.

Зокрема, Сергій Захарін зазначив, що Міністерством освіти і науки України створено умови та відкрито вільний доступ до багатьох онлайн-ресурсів для дистанційного та змішаного форматів навчання в Україні та за кордоном; реалізовано низку проєктів із психологічної підтримки дітей та їхніх батьків під час воєнного стану. 

Також Держсекретар обговорив з міжнародними партнерами-учасниками Конгресу можливість долучитися до відновлення українських закладів освіти та наукових установ у воєнний та післявоєнний періоди. 

Він зазначив, що для ліквідації наслідків руйнувань, завданих російською федерацією, створено Національну Раду з відновлення України від наслідків війни, де працює і робоча група «Освіта та наука».

На завершення свого виступу Сергій Захарін подякував Уряду Республіки Польща, освітянам та усім небайдужим полякам за надання всебічної підтримки Україні та її громадянам, які знайшли прихисток у їхній державі. Зокрема, Державний секретар МОН акцентував увагу на створенні польською стороною умов українським учням для продовження здобуття освіти, організацію тимчасових екзаменаційних пунктів для складання основної та додаткової сесій НМТ, а також літнього оздоровчого відпочинку.

Нагадаємо, Уряд підтримав проєкти Указів Президента України про призначення державних стипендій видатним діячам науки.