A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет зустрівся з Послом Республіки Узбекистан

Опубліковано 06 грудня 2021 року о 19:28


Сьогодні, 6 грудня 2021 року, відбулась зустріч Міністра Сергія Шкарлета з паном Алішером Курмановим, Послом Республіки Узбекистан в Україні.

Сергій Шкарлет поділився результатами нещодавнього візиту української делегації до Республіки Узбекистан, у межах якого було підписано 10 прямих міжуніверситетських угод, а також проведено масштабні зустрічі та заходи:

  • церемонія відкриття щорічної виставки «InnoWeek-2021»;
  • круглий стіл ректорів провідних університетів України та Республіки Узбекистан;
  • гостьова лекція для студентів і викладачів Міжнародного університету туризму та культурної спадщини «Шовковий шлях»;
  • відвідування технопарку «INNO» в місті Ташкент.

«Хочу щиро подякувати Алішеру Курманову за ініціативу зустрічі, яка дасть змогу обговорити умови подальшої співпраці. Нам уже вдалося вирішити низку найважливіших питань: від поглиблення договірної бази до налагодження прямих контактів між викладачами та вченими. Сподіваюсь, що плідна співпраця України та Республіки Узбекистан буде й надалі покращувати рівень освіти та науки обох країн», – зауважив Сергій Шкарлет.

Міністр запропонував Алішеру Курманову розглянути можливість організації та проведення весною 2022 року спільної освітньої виставки за участю провідних закладів вищої освіти Республіки Узбекистан і України.

Сергій Шкарлет також повідомив, що під час зустрічі з Міністром інноваційного розвитку Республіки Узбекистан передано на розгляд проєкт Угоди про співпрацю у сфері технологій і науки між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Узбекистан.

Нагадаємо, Україна ще ратифіковує угоду про участь у «Горизонт Європа», але вже виграла 2 проєкти на 800 тис. євро.