A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет зустрівся з курсантами, які створюють авіаційну спроможність України

Опубліковано 14 грудня 2021 року о 14:55


У своєму Telegram-каналі Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що мав змогу особисто поспілкуватися з тими, хто своїми руками створює авіаційну спроможність нашої держави.

«Цього року за ініціативи Президента України Володимира Зеленський вперше за багато років Міністерство оборони замовило 3 літаки для Збройних сил України у ДП «Антонов». Упевнений, вам цікаво хто їх будує та як відбуваються всі процеси: від створення макету, до зльоту найпотужніших авіасуден», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр повідомив, що в процесі беруть участь молоді курсанти Морського училища № 3 Національного університету «Одеська юридична академія», які навчаються за програмою «токар-моторист» і пройшли конкурсний відбір. Підприємство залучило до виконання держзамовлення 9 молодих фахівців, які щодня працюють під керівництвом досвідчених інженерів. Переконавшись у високій кваліфікації, до роботи була запрошена ще одна група курсантів. Зараз на авіаційному заводі перебувають близько 40 учнів і студентів, які навчаються на засадах дуальної освіти.

«Вважаю, що саме вони – необхідні Україні «золоті руки», які в майбутньому будуть конкурувати знаннями та фахом на міжнародних високотехнічних ринках праці», – підкресив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, підписано меморандум про співпрацю МОН та Product IT Foundation for Education задля співпраці IT-бізнесу та університетів.