A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет зустрівся з делегацією освітян Республіки Албанія

Опубліковано 26 жовтня 2021 року о 15:39


Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з делегацією освітян Республіки Албанія.

Учасниками зустрічі були Максим Луцький, ректор Національного авіаційного університету, Юрій Волошин, декан факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету, Анастас Анджелі, президент Середземноморського університету Республіки Албанія та Редіон Лулі, завідувач кафедри публічного права Середземноморського університету.

«Співробітництво з Республікою Албанія в галузі освіти здійснюється на підставі Угоди про співробітництво між міністерствами країн з 2003 року. Головне в нашій співпраці – забезпечення якості надання освітніх послуг, в тому числі й іноземним студентам. Відповідно до міжвідомчої угоди, сторони щорічно можуть здійснювати еквівалентний обмін студентами та аспірантами на повний або частковий курс навчання. Щорічно Україна готова надавати 5 стипендій для студентів із Республіки Албанія», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Міністр представив делегації освітян розроблений Міністерством План заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів до 2025 року. МОН спільно з Міністерством цифрової трансформації буде реалізовано експериментальний проект щодо організації набору до ЗВО іноземців, а також осіб без громадянства з використанням Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників.

Сергій Шкарлет наголосив, що перспективним напрямом співпраці вважається розвиток академічної мобільності, зокрема в частині, що стосується навчання громадян України албанського походження в закладах вищої освіти Республіки Албанія за спеціальностями албанської мови і літератури.

Також Міністр Сергій Шкарлет повідомив, що одним з пріоритетних завдань є створення Президентського університету – інноваційного закладу вищої освіти, результатом діяльності якого будуть випускники, що володіють найсучаснішими професійними знаннями та технологіями.

«Дякую за запрошення і я підтверджую,  що сьогоднішня зустріч надасть новий поштовх для розвитку українсько-албанського співробітництва в галузі освіти. Уже зараз ми обговорюємо створення факультету авіації в Середземноморському університеті Республіки Албанія із підтримкою від Національного авіаційного університету, а також впровадження сучасних технологій навчання та підвищення кваліфікацій спеціалістів цього напрямку», – зазначив Анастас Анджелі.

На завершення Анастас Анджелі передав Сергію Шкарлету вітального листа від Міністра освіти і науки Республіки Албанія.

Нагадаємо, МОН та UNOPS обговорили можливості взаємодії у модернізації закладів вищої освіти та міжнародних проєктах.