A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: «Захист учасників освітнього процесу завжди в центрі уваги МОН»

Опубліковано 03 грудня 2020 року о 15:58


Захист учасників освітнього процесу завжди в центрі уваги Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти і всіх структурних підрозділів сфери Міністерства. На цьому наголосив очільник МОН Сергій Шкарлет під час пресбрифінгу в онлайн-форматі  сьогодні, 3 грудня.

«МОН було підписано Меморандум про співробітництво з п’ятьма провідними страховими компаніями України. Згідно з документом учасникам освітнього процесу надаються пільгові умови страхування від коронавірусної інфекції. Окрім цього, Міністерством розроблено законопроєкт про додаткові гарантії педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів освіти, пов'язані з поширенням гострої респіраторної хвороби (COVID-19). І сьогодні в Офісі Президента цей проєкт доопрацьовується та буде поданий до Парламенту як пріоритетний від Президента України», – повідомив Сергій Шкарлет.

Також він нагадав, що за ініціативи МОН Уряд виділив майже 540 млн грн для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь. Рішення допомагає підтримувати безпечні умови для навчання під час карантину та проводити санітарні й дезінфекційні заходи задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. 

Окрім цього, за словами Сергія Шкарлета, Уряд надав можливість місцевим радам використовувати залишки коштів освітньої субвенції попередніх років саме на закупівлю засобів захисту індивідуального захисту та дезінфекторів. 

«У проєкті Держбюджету наступного року закладено 1 млрд гривень на боротьбу з гострою респіраторною хворобою (COVID-19) у частині організації захисту педагогічних та науково-педагогічних працівників», – зазначив очільник МОН.

Сергій Шкарлет розповів, що сьогодні в усій країні встановлено «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки. Дитячі садочки та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти працюють у звичайному режимі, з дотриманням усіх норм карантинних обмежень. Заборонено відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти, якщо більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти перебувають на самоізоляції через контакт з особою, в якої підтвердили COVID-19. Закладам професійноїфахової передвищої та вищої освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною або дистанційною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Важливо, що відвідувати заняття учні профтехів чи студенти вишів можуть групами не більш ніж 20 осіб.

Нагадаємо, Google Україна за активної підтримки МОН організувало безоплатне навчання для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти за курсом «Ефективні рішення Google for Education для хмарної взаємодії».