A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет взяв участь у засіданні з питань освіти, молоді, культури та спорту ЄС

Опубліковано 05 квітня 2022 року о 15:40


Сьогодні, 5 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет за запрошенням Міністра національної освіти, молоді та спорту Французької Республіки пана Жана-Мішеля Бланке, який очолює Міністрів освіти в Раді ЄС, взяв участь у засіданні з питань освіти, молоді, культури та спорту ЄС.

Сергій Шкарлет подякував за підтримку, надану нашим дітям і всім працівникам освіти та науки, які вимушені були просити прихистку в країнах ЄС, а також за підтримку України в боротьбі за наше майбутнє.

«Я щиро радий, що за рішенням минулого засідання Ради почала функціонувати робоча група країн ЄС із підтримки України з освітніх і наукових питань. Команда МОН готова продовжувати співпрацювати на всіх рівнях із представниками робочої групи. На жаль, багато українських дітей через жорстоку агресію рф проти України змушені втікати за кордон. Та після закінчення війни ми чекаємо наших дітей вдома, в Україні», – зазначив Міністр.

Також Сергій Шкарлет звернувся до колег-Міністрів із проханням продовження санкційного та дипломатичного тиску на рф, наголосив на важливості вступу України до Європейського Союзу та необхідності закриття неба над Україною.

Нагадуємо, Компанії Clarivate та Elsevier повідомили про підтримку України та припинення діяльності в рф.