A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет взяв участь у саміті "Діти 2021", присвяченому 75-річчю ЮНІСЕФ

Опубліковано 07 грудня 2021 року о 18:37


Сьогодні, 7 грудня 2021 року, відбувся саміт "Діти 2021", який присвячено 75-річчю створення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Основними темами заходу були захист прав дітей в Україні та участь держави у розвитку інклюзивного суспільства.

Захід відкрила перша леді Олена Зеленська, яка у своєму вітальному слові нагадала про глобальну роль організації в зміні ставлення до дитини у всьому світі.

"Завдяки ЮНІСЕФ ми зараз цінуємо дітей, ставимося до них як до особистостей з їхніми беззаперечними правами. ЮНІСЕФ – світовий індикатор становища дітей, той погляд збоку, завдяки якому цілі країни коригують свою політику. Вашій оцінці довіряють, з нею звіряються. І в нас великі очікування від подальшої співпраці: незабаром буде представлено концепт кампанії здорового харчування та розвитку здорових харчових звичок. А напередодні Нового року ми спільно з ЮНІСЕФ розпочнемо реалізацію цієї кампанії, яка триватиме у 2022-му. До кінця поточного року маємо запустити вебпортал реформи шкільного харчування. А в наступному продовжимо розвивати та наповнювати цей вебресурс", – зазначила Олена Зеленська.

Перша леді заявила, що пишається змогою співпрацювати з офісом ЮНІСЕФ в Україні. Це співробітництво закріплено у двох меморандумах, які в основному звертають увагу на поліпшення якості харчування в закладах освіти та поширення здорового способу життя серед дітей, батьків та педагогів.

"Для мене сьогоднішня подія – це насамперед нагода висловити слова вдячності Дитячому фонду ООН, нашому постійному та надійному партнеру у розвитку людського капіталу та якісних трансформацій у сфері освіти. Ми дуже цінуємо допомогу ЮНІСЕФ на всіх рівнях: в дошкіллі, інклюзивному навчанні, цифровій трансформації, реформах Нової української школи та шкільного харчування, і загалом у створенні безпечних умов для здобуття освіти", – підкреслив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, важливим показником ефективних змін є підвищення доступності освіти. Адже упродовж останніх років кількість дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах звичайних шкіл, значно збільшилася.

Також Сергій Шкарлет зазначив, що пандемія коронавірусу внесла свої корективи і виклики, але їх теж вдається успішно долати, зокрема і за підтримки донорів шляхом розвитку цифровізації та підвищення цифрової грамотності учасників освітнього процесу.

Зокрема, як інструмент-онлайн навчання було створено платформу "Всеукраїнська школа онлайн", яка охоплює понад 200 тис. користувачів, зокрема понад 6 тис. учнів з непідконтрольної території України, та використовується в понад 100 країнах світу.

Довідково

ЮНІСЕФ було створено 11 грудня 1946 року для надання допомоги дітям, постраждалим під час Другої світової війни. З 1953 року фонд діє на постійній основі, надаючи допомогу в понад 190 країнах світу, співпрацюючи з урядами, науковими установами, бізнесом, громадськими організаціями, лікарнями й закладами освіти, інформуючи про проблеми дітей, пропонуючи перевірені та ефективні рішення, стимулюючи законодавчі зміни.

Нагадаємо, у МОН презентували "Школу супергероїв", яка з 1 січня забезпечуватиме освітою дітей у закладах охорони здоров’я.