A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет взяв участь у Міжнародному інвестфорумі «Південна стратегія розвитку»

Опубліковано 11 червня 2021 року о 14:48


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет долучився в онлайн-форматі до I Міжнародного інвестиційного форуму «Південна стратегія розвитку», який проходить на Херсонщині протягом 10-11 червня 2021 року.

«Зараз наша держава чітко обрала орієнтири й упевнено переходить на успішні європейські кейси перетворення проблемних питань у нові можливості, закріпивши їх у стратегіях», зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, ідея проведення цього форуму є загальнодержавною стратегією розвитку південного регіону. Адже південний регіон – один з найбільших постачальників агропродукції, в якому надпотужна водна (морська) інфраструктура.

«Для сфери освіти сьогодні ключовим завданням є розвиток державно-приватного партнерства, і мені приємно, що наші заклади вищої освіти беруть активну участь у цьому процесі», – підкреслив Міністр.

Зокрема, під час форуму були порушені питання авіаційної галузі, яка спроможна забезпечувати розвиток нашої держави. Ректор Національного авіаційного університету окреслив важливість підвищення рівня підготовки фахівців авіаційної, будівельної, екологічної та інших галузей для розвитку південних областей України й держави загалом, а також розповів про основні кроки НАУ щодо навчання професіоналів найвищого рівня.

Міністр Сергій Шкарлет висловив вдячність організаторам форуму та побажав плідної роботи й високих результатів для розвитку держави.

Нагадаємо, Вісім українських закладів вищої освіти представлені в рейтингу QS World University Rankings 2022. Цьогорічний рейтинг університетів – найбільший за весь час існування дослідження, до нього увійшли 1300 закладів вищої освіти.