A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав Житомирську міську гімназію № 3

Опубліковано 29 липня 2021 року о 12:57


Сьогодні, 29 липня 2021 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет ознайомився з організацією освітнього процесу в Житомирській міській гімназії № 3. Заклад завдяки підтримці місцевої влади має сучасний простір для навчання, успішно впроваджує реформу шкільного харчування, яка триває за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

«Створення комфортних умов навчання в гімназії є прикладом впровадження освітніх реформ на місцях. Сучасні кабінети іноземної мови, класні кімнати, зали для проведення гуртків, інклюзивність – все це сприяє забезпеченню доступності та якості освіти. Реформа шкільного харчування – одна з пріоритетних цілей МОН. В її контексті важливим є зокрема і оновлення харчоблоків у школах. Так, упродовж 2020 року завдяки 400 млн грн державної субвенції відбулася модернізація харчоблоків у 1 809 школах. А цьогоріч виділено 1 млрд грн у межах субвенції "Спроможна школа для кращих результатів", кошти якої також розраховано зокрема і на харчоблоки», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр також оглянув сучасну їдальню на 210 посадкових місць. Вона побудована із врахуванням сучасних вимог, облаштована новим енергозберігаючим обладнанням, є лінія гарячої роздачі. В обідній залі також організовано питний режим для учнів 1-11 класів.

Харчоблок повністю забезпечено необхідним кухонним та столовим посудом та інвентарем, наявна система очистки води. Створена матеріально-технічна база їдальні дала можливість впровадити у закладі систему безпечності харчових продуктів, засновану на принципах НАССР.

У гімназії організовано гаряче харчування 100% дітей пільгової категорії, 98% учнів початкової школи, 62% учнів середньої та старшої школи. Харчування дітей в гімназії організовується відповідно до 3-х примірних меню:

  • для учнів 1-4 класів; 
  • для дітей пільгових категорій; 
  • для дітей, які відвідують групи подовженого дня.

Примірні меню погоджено Житомирським міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області. Крім того, в гімназії запроваджено меню вільного вибору для учнів 5-11 класів.

«На сьогодні найважливіше в шкільній освіті – продовжувати реформу “Нова українська школа”, розробити стандарт старшої профільної школи, який буде основоутворюючим стосовно подальшої долі дітей», – додав Міністр.

Нагадаємо, в Україні триває реформа шкільного харчування, яка здійснюється з ініціативи та під патронатом Першої леді Олени Зеленської і є однією зі стратегічних цілей МОН. Так, цьогоріч успішно завершено перший етап реформи – оновлення нормативної бази.

Крім того, в межах реформи підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в межах реформування системи шкільного харчування.