A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав заклади освіти Запоріжжя

Опубліковано 08 грудня 2022 року о 10:55


7 грудня 2022 року у межах робочої поїздки до Запорізької області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцеві заклади освіти: спеціалізовану школу-інтернат, гімназію з поглибленим вивченням іноземної мови та дитячий садок.

Міністр ознайомився з роботою закладів, що надають освітні послуги в дистанційному форматі, оглянув у них укриття, поспілкувався з колективами щодо основних викликів в освітньому процесі в умовах воєнного стану. 

«Дитячий садок відновили завдяки співпраці Запорізької міської ради з Німецьким товариством міжнародного співробітництва та в межах проєкту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО». Головна мета – забезпечити місцями у садочку дітей з-поміж ВПО, а також дітей з особливими освітніми потребами», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, нині у школі-інтернаті здобувають освіту понад 400 учнів. Заклад надає освітні послуги обдарованим дітям (здебільшого тим, що проживає у сільській місцевості), виховує свідому національно-патріотичну еліту, спрямовує роботу на відродження історії та національних традицій України.

Родзинкою гімназії з поглибленим вивченням іноземної мови є міжнародна співпраця, участь у міжнародних програмах та проєктах. Через партнерські зв’язки, використовуючи принципи розуміння та довіри, молодь разом з однолітками різних країн світу навчається розвивати міжкультурну взаємодію та вміння жити і працювати у глобальному просторі.

Також Міністр зустрівся з педагогічними працівниками із ТОТ, які змогли виїхати на вільні від окупантів території і продовжують навчати дітей за українськими стандартами.

«Попри активні бойові дії, освітяни Запоріжжя не дають російському агресорові зупинити освітній процес, а продовжують навчати українських дітей. Бо ж козацькому роду нема переводу!», – наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Європейська комісія забезпечить друк підручників для українських школярів.