A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав заклади освіти Харківщини та долучився до засідання Ради ректорів регіону

Опубліковано 12 січня 2023 року о 15:20


У межах робочої поїздки до Харківщини Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцевий ліцей – заклад спеціалізованої освіти для здібних і талановитих дітей із сіл, селищ, міст Харківської області. 

Наприкінці 2022 року в закладі провели капітальний ремонт підвального приміщення під укриття для учнів та співробітників ліцею. На виконання робіт з обласного бюджету Харківської області було виділено майже 17,5 млн грн. Приміщення відповідає технічним вимогам, здатне вмістити одночасно 400 людей і є прикладом зразкового укриття, яке має бути у кожному закладі освіти. 

Також Міністр відвідав три заклади вищої освіти: Українську інженерно-педагогічну академію, Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, у яких оглянув стан проведених робіт з відновлення окремих приміщень після обстрілів країною-агресором, матеріально-технічну базу та укриття.

Сергій Шкарлет подякував начальнику ОВА, територіальним громадам та керівникам закладів освіти за стійкість і співпрацю, підтримку сфери освіти в регіоні, незламність і наближення перемоги.

У межах робочої поїздки під головуванням Міністра освіти і науки України відбулося засідання Ради ректорів Харківського регіону. Учасники обговорили нагальні питання щодо сталості освітнього процесу, збереження кадрового викладацького та наукового потенціалу закладів та питання переведення студентів окремих категорій з контрактної форми навчання на бюджет.

Також було обговорено низку питань щодо проведення цьогорічної вступної кампанії. Зокрема, можливі формати вступних іспитів та проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.

«Ми повинні створити максимально безпечні умови для кожного вступника і надати можливість вступу до закладів вищої освіти України здобувачам, які тимчасово перебувають за кордоном», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, у МОН нагородили переможців VII Міжнародного конкурсу наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко.