A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав низку закладів освіти Черкащини

Опубліковано 27 січня 2023 року о 09:45


У межах робочого візиту до Черкаської області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцеві заклади освіти: дитячий садок, гімназію, Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, Черкаський державний технологічний університет і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Міністр ознайомився з матеріально-технічною базою закладів, поспілкувався з дітьми, студентами та колективами, оглянув наявні укриття, а також на власні очі пересвідчився, що під час повітряної тривоги дії дітей та педагогів відпрацьовані і злагоджені.

За його словами, дуже важливо, що діти в укритті продовжили навчання. Це все завдяки освітянам, які вміють підтримати своїх учнів і роблять усе можливе, аби сигнал «повітряна тривога» не впливав на їхній стан і відчуття.

Дитячий садок і гімназія мають сучасне освітнє обладнання, LEGO-центр, навчальні лабораторії технологій, STEM-лабораторії, кабінети інфомедійної грамотності, фізики, захисту України тощо.

Черкащина першою в Україні започаткувала дослідно-експериментальну роботу щодо експериментально-педагогічних умов використання робототехніки LEGO для розвитку обдарованих дітей.

Команди шкіл області є активними учасниками і посідають призові місця у чемпіонатах і фестивалях LEGO на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Не менш сучасною та інноваційною є матеріально-технічна база закладів вищої освіти. Випускники охоче вступають до черкаських університетів.

За результатами вступної кампанії до ЗВО у 2022 році на бакалаврат зараховано майже 4,5 тис. осіб, що у порівнянні із 2021 роком на 1 тис. студентів більше.

«Завдяки великій увазі керівництва області та відданості роботі освітян діти та молодь продовжують здобувати якісну освіту. І всі разом гідно тримають освітній фронт. Кожен на своєму місці», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Талліннський технологічний університет продовжуватиме підтримувати українських студентів.