A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав агробіологічний факультет НУБІП

Опубліковано 11 вересня 2020 року о 13:25


Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Національний університет біоресурсів і природокористування України, де оглянув агробіологічний факультет.

Сергій Шкарлет поспілкувався зі студентами, які опановували методи дослідження зерна, грунтів, води на різноманітні забруднення, в тому числі і мікотоксинами. Т.в.о. Міністра поцікавився, які культури в сучасних умовах посухи потребують більшого підживлення і якими видами добрив, їхній вплив на якість зерна і на кислотність ґрунтів тощо.

Завдячуючи співпраці з роботодавцями, зокрема компанією АГРІ, студенти мають можливість працювати на сучасному наукоємному обладнанні, застосовувати експрес-інфра-тести, які в кілька разів швидше і точніше дозволяють робити ці оцінки.

Також Сергій Шкарлет разом з ректором університету Станіславом Ніколаєнком оглянули лабораторію точного землеробства, де декан факультету Оксана Тонха представила найсучасніші технології. Студенти розповіли про переваги такого способу обробітку землі – він дозволяє вести збалансоване природокористування та максимізувати прибутки сільськогосподарських виробників. 

Окрім того, т.в.о. Міністра відвідав лабораторію якості добрив, де також сконцентроване найсучасніше обладнання і студенти проводять хімічні досліди.

У музеї ґрунтів університету Сергій Шкарлет оглянув унікальну експозицію, яка налічує більше 200 зразків.

Т.в.о. Міністра наголосив на винятковій ролі підготовки високопрофесійних фахівців агропромислового комплексу для забезпечення продовольчої безпеки держави.

Нагадаємо, що прийнято постанову щодо переліку обов’язкової інформації у документах про вищу освіту (наукові ступені).