A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відповів на запитання: «Як я ставлюся до посібника “Основи сім’ї” для учнів 10-11 класів та чи є він обов’язковим?»

Опубліковано 10 лютого 2022 року о 20:01


Сьогодні під час робочого візиту Міністру освіти і науки Сергію Шкарлету поставили запитання полтавські ЗМІ: «Як я ставлюся до посібника "Основи сім’ї" для учнів 10-11 класів та чи є він обов’язковим?». Відповідь він також надав і у своєму Telegram-каналі.

«Як неодноразово зазначав, сьогодні велика увага приділяється якості підручників. Основні механізми процесу відбору навчальної літератури вже вдосконалено та апробовано, і робота триває. Зважаючи на публічний резонанс, відповідаю і тут: цей посібник не є обов’язковим та не друкується за державні кошти», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Міністр підкреслив, що посібник має дві версії. 

Першу версію було схвалено науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді у 2018 році. Таке схвалення у 2019 році призупинено. Тобто версія посібника 2018 року не має грифу МОН і її не рекомендовано до використання у закладах загальної середньої освіти. 

Потім цей посібник, за заявою авторів, був допрацьований, і 9 квітня 2020 року комісією на чолі з О. Коберник прийнято рішення відновити його використання у закладах освіти за умови перевидання. Детальніше можна ознайомитися за посиланням.

Стосовно курсу «Основи сім’ї». Він теж є необов’язковим, але може бути вибраний школою за згодою учнів або їхніх батьків. 

Нагадаємо, Сергій Шкарлет перебував з робочим візитом у закладах освіти міста Лубни.