A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет узяв участь у відкритті ювілейного Sikorsky Challenge 2021

Опубліковано 12 серпня 2021 року о 14:58


Сьогодні, 12 серпня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у відкритті Х фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ», який проводиться в стінах НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Перебуваючи в КПІ, з гордістю відчуваю, що Україна – держава з талановитою молоддю, яка спроможна змінити світ. Адже молоді люди – студенти, науковці – прагнуть змін, саме тут набувають певного досвіду, здобувають знання та реалізують перші проєкти. Саме університет є осередком об’єднання зусиль науковців, бізнесу, високопосадовців, інноваторів, стартаперів, студентів», – зауважив у вступному слові Сергій Шкарлет.

Щороку на конкурс Sikorsky Challenge надходить близько 200 інноваційних стартап-проєктів. Цьогоріч ювілейний фестиваль відзначився рекордною кількістю заявок – 320 охочих взяти участь.

До фіналу було відібрано 130 стартап-проєктів і науково-технічних розробок за шістьма напрямами: 

  • оборона й безпека; 
  • промисловий хайтек і космос; 
  • зелена енергетика, воднева економіка, екологія; 
  • біомедична інженерія і здоров’я людини; 
  • аграрна інженерія; 
  • інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека.

Захід триватиме три дні: з 12 до 14 серпня. Міжнародне журі та інвестори обиратимуть переможців, які отримають фінансову підтримку й реалізацію проєктів.

«Шановні учасники фестивалю! Рухайтеся вперед!.. Не бійтеся ставити перед собою максимально амбітну мету та з гордо піднятою головою йти до неї. Головне – бути цілеспрямованими!», – наголосив у зверненні до учасників фестивалю «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» Сергій Шкарлет.

Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Укроборонпром, Міністерство цифрової трансформації та КПІ ім. Ігоря Сікорського.

До Sikorsky Challenge 2021 долучилися представники органів державної влади, іноземних посольств України, міжнародні представництва SCU (США, Ізраїль, Китай, Азербайджан) та інноваційні кластери міст/регіонів та стартап-шкіл «Sikorsky Challenge Ukraine» (Вінниця, Маріуполь, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Полтава, Херсон, Кривий Ріг, Луцьк).

Нагадаємо, МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Указу Президента щодо питань призначення Національної премії України імені Бориса Патона.