A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: "Розвиток міжнародної діяльності ЗВО – важлива складова становлення системи вищої освіти України"

Опубліковано 06 квітня 2021 року о 14:53


Державне підприємство "Український державний центр міжнародної освіти" Міністерства освіти і науки України та Центр міжнародних програм Міністерства освіти і науки Республіки Таджикистан підписали Угоду про співпрацю.

Підписання відбулося в межах візиту делегації освітян і науковців на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом до Республіки Таджикистан, який проходив з 30 березня до 1 квітня 2021 року.

"Розвиток міжнародної діяльності закладів освіти – важлива складова становлення системи вищої освіти України. Наша мета – допомогти студентам отримати міжнародно визнану якісну освіту в університетах, надати можливість академічної мобільності в інших країнах, створити рівні умови для отримання грантів та доступу до сучасної наукової інфраструктури", – зазначив Сергій Шкарлет.

Угода визначає розвиток співробітництва сторін у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців. Зокрема – популяризації освітніх можливостей України серед молоді та залучення громадян Республіки Таджикистан до навчання в закладах вищої освіти України.

У межах домовленостей УДЦМО надаватиме інформацію про можливості й умови навчання в українських ЗВО, процедуру подачі документів тощо.

Центр міжнародних програм, своєю чергою, інформуватиме громадян Республіки Таджикистан про освітні можливості в Україні, сприятиме участі української сторони в рекламних заходах "Study in Ukraine".

Угода також окреслює шляхи популяризації науково-освітньої галузі України шляхом проведення інформаційно-презентаційних ініціатив.

Окрім того, документом передбачено заохочення різних форм взаємодії між установами, які будуть конкретизовані в подальших документах.

Нагадаємо, НАУ співпрацюватиме із закладами вищої освіти Республіки Таджикистан у сфері цивільної авіації.