A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет розповів про початок п’ятого тижня навчання в умовах воєнного стану

Опубліковано 11 квітня 2022 року о 12:10


Сьогодні, 11 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про початок п'ятого тижня навчання в умовах воєнного стану.

«За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 14 областей продовжують освітній процес дистанційно. В одній області частково організовано дистанційне, змішане та очне навчання. У 4-х областях частково організовано дистанційне навчання або продовжено канікули. У школах 3-х областей частково організовано дистанційний процес або заняття призупинено. В одній області, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр повідомив, що у школах однієї області продовжено канікули або призупинено навчання, інформація про одну з областей відсутня через бойові дії в регіоні.

Станом на 7 квітня 2022 року дистанційну форму навчання організовано майже у 12 тис. ЗЗСО, до навчання повернулися близько 3,5 млн учнів.

Сергій Шкарлет також нагадав, що тимчасово внутрішньо переміщені діти мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання.

Станом на 7 квітня кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 71 тис. осіб. Лідером серед областей залишається Львівська: майже 16 тис. учнів із числа внутрішньо переміщених долучилися до навчання в школах області.

Щодо закладів дошкільної освіти

У 5-ти областях частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а частина працює у звичному форматі.

У 9-ти областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, у деяких ЗДО створено чергові групи або продовжено очний формат навчання.

У решті областей наразі освітній процес не відбувається.

Нагадаємо, місяць українські телеканали транслюють відеоуроки для школярів 5-11 класів.