A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч з українськими дітьми, які перебувають у Франції

Опубліковано 08 квітня 2022 року о 15:20


Сьогодні, 8 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч з українськими дітьми, які перебувають у Франції, а також передав вітання від Першої Леді України Олени Зеленської.

«Понад 10 мільйонів українців вимушено залишили свої домівки через жорстоку війну, яку розв’язала рф проти України. 4 млн з них виїхали за кордон. Франція стала однією з країн, яка відкрила свої двері та надала допомогу українцям. Я надзвичайно вдячний Міністру освіти пану Бланке за стійку позицію підтримки українців, за високий професіоналізм, завдяки якому завдання, що виникли перед нами, вирішуються оперативно й ефективно. Наші діти, які наразі перебувають у Франції, забезпечені всім необхідним для продовження навчання в Україні дистанційно та навчання у Франції традиційно», – зазначив Сергій Шкарлет.

Як підкреслив Міністр, ніхто не має права забирати в маленьких українців дитинство, право на освіту та право на життя.

Колектив МОН, колеги та друзі з Міністерства освіти Франції, педагоги та психологи роблять усе, щоб діти могли продовжувати навчання та успішно розвиватися у сприятливих умовах, зустрічаючи нових друзів і звикаючи до нового життєвого досвіду.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів про освітній процес у закладах П(ПТ)О та ВО.