A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України і Франції обговорили питання проведення НМТ українськими випускниками

Опубліковано 04 травня 2022 року о 20:45


Сьогодні, 4 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч з Міністром національної освіти, молоді та спорту Французької Республіки Жаном-Мішелем Бланке.

Сергій Шкарлет подякував за вже надану підтримку нашій державі у сфері освіти і науки і зазначив, що наразі функціонує робоча група країн ЄС з підтримки українських переміщених дітей, сімей і вчителів, яка всебічно допомагає нашим громадянам.

“Одним із головних завдань для Міністерства освіти і науки України є забезпечення права на здобуття вищої освіти українським вступникам незалежно від місця їхнього перебування”, - повідомив Сергій Шкарлет

Міністр звернувся до пана Бланке із проханням всіляко сприяти в організації та проведенні НМТ у Франції.

Зі свого боку Міністр національної освіти, молоді та спорту Французької Республіки зазначив, що французькі експерти разом з українськими вже опрацьовують питання щодо організації місць для проведення НМТ у Франції.

Окрім того, він наголосив, що кожен освітянин, який бажає працевлаштуватися за фахом, має таку можливість. 

На сьогодні 50 учителів уже мають роботу та навчають наших дітей, а понад 13 тис. учнів долучені до навчання у французьких школах.

Нагадаємо, упродовж найближчих днів учасникам НМТ надійде смс-повідомлення з даними для входу до Інформаційної сторінки.