A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет під час візиту до Хмельниччини наголосив на важливості облаштування укриттів у школах за новими стандартами в межах запланованої субвенції на 2023 рік

Опубліковано 21 вересня 2022 року о 17:05


Сьогодні, 21 вересня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет з робочим візитом перебуває у Хмельницькій області.

У межах відрядження Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом із Першим заступником Голови ДПСУ Володимиром Нікіфоренком, начальником ХОВА Сергієм Гамалієм, заступником голови ХОВА Володимиром Юр'євим, заступником міського голови Михайлом Криваком, директором департаменту освіти і науки, представниками ДСНС та Нацполіції провели нараду щодо безпекової ситуації в регіоні та освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Під час наради було обговорено формати роботи закладів освіти, їхню забезпеченість захисними спорудами, кадрові питання, зокрема працевлаштування вчителів з-поміж ВПО, а також залучення до навчання внутрішньо переміщених дітей, роботу закладів дошкільної освіти, підготовку до опалювального сезону і перебіг вступної кампанії.

Освітній процес в області відбувається здебільшого в очному або змішаному форматах. 

Нині в області функціонує 1364 заклади освіти, з яких 916 мають захисні споруди. Важливо, що більше 37 тис. дітей дошкільного віку охоплені освітою і понад 1,2 тис. дітей з-поміж ВПО зараховано до садочків. На жаль, 4 школи і 3 садочки були пошкоджені російськими окупантами, проте вони будуть відновлені.

Міністр наголосив на важливості облаштування укриттів за новими стандартами в тих школах, де їх ще немає. Адже для вирішення цих питань на наступний рік у бюджеті запланована субвенція в розмірі 1,5 млрд грн.

«Хмельницька область – одна з тилових областей, яка прихистила велику кількість ВПО, належним чином організувала освітній процес та продовжує гідно тримати освітній фронт. Нині ж до закладів освіти зареєстровано 5809 дітей з-поміж ВПО, які продовжують здобувати освіту на Хмельниччині. Також працевлаштовано 20 педагогів, які вимушено змінили місце проживання», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр зауважив, що саме на Хмельниччині запрацював перший освітній хаб, де діти можуть навчатися, а дорослі за короткі терміни – опанувати нові навички. 

«За час своєї роботи інноваційне освітнє об’єднання допомогло більше 7 тис. внутрішньо переміщених осіб, програми навчання пройшли понад 150 слухачів», – повідомив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Держсекретар МОН узяв участь у роботі ХІ Національного педагогічного конгресу.