A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у Харкові

Опубліковано 27 січня 2022 року о 13:29


Сьогодні, 27 січня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у Харкові. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Міністр зустрівся з головою Харківської ОДА Олегом Синєгубовим задля обговорення ключових завдань сфери освіти області.

Він також відвідав Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», на базі якого відбулося офіційне відкриття Інноваційного кампусу (Innovation Campus). Це перший проєкт в Україні, що поєднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг.

У новому приміщенні можуть одночасно навчатися 300 студентів, загальна площа двоповерхової будівлі – понад 2700 квадратних метрів.

Інноваційний кампус НТУ «ХПІ» увійшов до десятки найкращих на всесвітньому конкурсі QS-Wharton Reimagine Education Awards 2021, який оцінює новаторські педагогічні підходи. Участь у конкурсі взяли більше 1300 закладів 105 країн світу.

Проєкт передбачає перехід від декларативної схеми навчання до проєктної, яка спрямована на набуття практичних навичок для створення продуктів і систем. Це нова технологія навчання IT-фахівців, що забезпечує бакалаврську підготовку високого міжнародного рівня.

У ході візиту Міністр також ознайомився з діяльністю Державного біотехнологічного університету, який утворено 18 червня 2021 року шляхом реорганізації чотирьох закладів вищої освіти в єдиний потужний університет:

  • Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка;
  • Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва;
  • Харківської державної зооветеринарної академії;
  • Харківського державного університету харчування та торгівлі.

«Держава, соціально-відповідальний бізнес і заклади освіти спільно реалізують сучасні проєкти, які впливають на становлення економіки країни», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, затверджено Положення про міжнародний конкурс наукових та інноваційних проєктів «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE».