A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у закладах освіти міста Біла Церква

Опубліковано 18 січня 2022 року о 11:25


Сьогодні, 18 січня 2022 року, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет розпочав перший у 2022 році робочий візит у заклади освіти. Наразі Міністр перебуває в місті Біла Церква, про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Приємно бачити реалізацію реформи професійної освіти в дії. Сучасні умови мотивують молодь обирати цікаві професії, які дозволяють отримувати гідну заробітну плату на ринку праці та стати затребуваними спеціалістами. Саме молоді фахівці формують потужний людський капітал і розвивають економіку країни», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр розпочав поїздку з огляду навчально-практичного центру Державного професійно-технічного навчального закладу «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу», в якому здійснюється підготовка робітничих кадрів за професіями «Кухар» і «Кондитер». Центр створено у 2020 році, обсяг загального фінансування – 2 млн 428,7 тис. грн із державного та обласного бюджетів.

Білоцерківське ВПУ здійснює підготовку кваліфікованих фахівців за 12 спеціальностями. У 2021 році регіональне замовлення училища виконано на 106%, у закладі здобувають освіту 538 учнів і слухачів, з яких 460 (86%) навчаються за інтегрованими програмами.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет представив підсумки роботи та досягнення команди МОН протягом минулого року.