A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет ознайомився зі станом готовності закладів освіти Чернігівщини до нового навчального року та взяв участь у відкритті лабораторії інновацій

Опубліковано 05 серпня 2022 року о 19:20


Сьогодні, 5 серпня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет з робочою поїздкою перебуває у Чернігівській області.

В межах візиту Міністр оглянув заклади освіти та захисні споруди в одному з районів області, обговорив з колективом ліцею готовність до початку навчання та виклики, які постають перед освітянами в умовах війни.

Також під головуванням Сергія Шкарлета відбулася нарада з начальником ОВА В'ячеславом Чаусом, його заступниками, начальником Управління освіти і науки ОВА, представниками ДСНС і Нацполіції, де було обговорено підготовку до нового навчального року, зокрема, стан перевірок спецкомісіями укриттів у закладах освіти та кадрові питання.

До наради онлайн долучилися голови районних військових адміністрацій, голови територіальних громад і керівники місцевих органів управління освітою.

«Чернігівщина є зоною активних бойових дій. Жодних ризиків для життя дітей і вчителів бути не може, безпека всіх учасників освітнього процесу залишається на першому місці», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр вкотре наголосив на важливості охоплення освітнім процесом усіх здобувачів, обов'язковому зарахуванні учнів і вихованців із числа ВПО до шкіл і садочків.

«Жодна дитина не може бути позбавлена права на освіту», – додав Сергій Шкарлет.

Також Міністр взяв участь у відкритті лабораторії інновацій Intel від LanTec у Національному університеті «Чернігівська політехніка».

Лабораторія обладнана сучасними лептопами та необхідними технічними засобами для відеоконференцій. Крім того, у липні в університеті для керівників закладів загальної середньої освіти міста Чернігів і Чернігівської області, а також науково-педагогічних працівників регіональних закладів ППО було проведено курси підвищення кваліфікації за англомовною програмою «Intel: Skills for Innovation».

Спільно розроблено понад 70 навчальних занять для учнів початкової, середньої та старшої школи, що є інтегрованими за змістом шкільних предметів і можуть використовуватися в освітньому процесі. 

«Університет вистояв, незважаючи на постійне бомбардування армією рф, яке тривало 37 днів. Нині заклад поступово відновлюється, проводяться ремонтні роботи, активно проходить вступна кампанія», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр подякував міжнародним партнерам за активну підтримку освітян і допомогу у створенні сучасних умов роботи. Колективу університету побажав наснаги та нових звершень.

Нагадаємо, Андрій Вітренко ознайомився з умовами організації безпечного освітнього процесу в закладах освіти Запоріжжя.