A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет ознайомився з освітнім процесом у Свалявському професійному будівельному ліцеї

Опубліковано 15 вересня 2022 року о 15:15


Сьогодні, 15 вересня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом на Закарпатті.

Міністр разом із начальником Закарпатської ОВА Віктором Микитою відвідали Свалявський професійний будівельний ліцей, де обговорили з колективом перебіг освітнього процесу, підготовку до опалювального сезону та потреби для подальшого розвитку закладу. 

За останні роки матеріально-технічну базу ліцею замінено на сучасне мультимедійне обладнання, оновлено кабінети спецдисциплін, створено кабінет фізики з елементами STEM-освіти.

У 2019 році на базі ліцею відкрито навчально-практичний центр електротехнічних технологій, а у минулому році у закладі розпочав роботу навчально-практичний центр будівництва та дизайну. 

Ліцей є учасником педагогічного експерименту із підготовки майбутніх фахівців електротехнічного профілю в навчально-практичних центрах закладів професійної освіти у формі інноваційного віддаленого кластеру «Електроімпульс» на період до 2024 року.

«Свалявський професійний будівельний ліцей – яскравий приклад упровадження елементів дуального навчання. Основними замовниками робітничих кадрів є «Свалява-міськбуд», «Форшнер», «Мукачівський машинобудівний завод», «Ядзакі Україна», «Флекстронік», - зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, нині дуальна система підготовки кадрів є однією з найефективніших. Здобувачі можуть поєднувати навчання у своєму закладі освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах.

«Навіть в умовах воєнного стану заклади освіти розвиваються та трансформуються, оскільки підготовка кваліфікованих кадрів убезпечує молодь від безробіття. Робітничі професії уже одні із найзатребуваніших. Далі запит на них лише зростатиме, адже попереду відбудова та відновлення України», - наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, особи з тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій можуть подавати заяви та проходити випробування впродовж всієї вступної кампанії.