A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з РФ

Опубліковано 06 березня 2022 року о 18:21


6 березня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з Російською Федерацією. Керівництво обох платформ обурене вторгненням військ РФ і повністю підтримує Україну.

Платформа Coursera запроваджує такі санкції:

  • припинено доступ до всього існуючого контенту російських університетів і провайдерів, а також обмежено доступ до курсів, спеціалізацій і ступенів; ;
  • забороняється реєстрація російських партнерів для наповнення платформи Coursera контентом;
  • припинена подальша співпраця з російськими установами в Coursera for Business, Coursera for Government і Coursera for Campus.

За співпраці з Міністерством освіти і науки України, Coursera for Campus відтепер доступна для всіх українських закладів вищої освіти та студентів. Це означає, що доступ до понад 5200 курсів і 2200 проектів від провідних університетів і партнерів Coursera буде безкоштовним. Реєстрація для закладів вищої освіти відкрита за посиланням.

Програма Coursera для біженців доступна безкоштовно для некомерційних організацій у всьому світі. Більше інформації про реєстрацію за посиланням.

Всі, хто потребують фінансової допомоги для отримання доступу до курсів Coursera, можуть подати заявку в розділі «Financial Aid available» на сторінці обраного курсу.

Також платформа пропонує безкоштовний курс про вторгнення РФ в Україну від Мічиганського університету. Він охоплює історію конфлікту між Україною та Росією, вплив російського військового вторгнення в Україну та можливості підтримки українського населення.

Платформа EdX запроваджує санкції щодо негайного видалення з платформи всього контенту курсів EdX, який пропонують російські університети.

З метою підтримки закладів освіти та студентів України, edX працює з Міністерством освіти і науки України над наданням безкоштовного доступу до понад 1600 онлайн-курсів і програм від провідних світових установ і компаній на EdX Online Campus.

Наразі представники платформи шукають шляхи партнерства з організаціями у справах біженців для розробки ресурсів, які найефективніше задовольнятимуть потреби переміщених українських студентів.