A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет обговорив з Міністром освіти Італії академічні обміни між університетами та програми двостороннього обміну учнів

Опубліковано 29 червня 2022 року о 13:25


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у межах Перед-саміту ООН із питань трансформації освіти зустрівся з Міністром освіти Італійської Республіки паном Патріціо Б’янкі.

Міністри обговорили питання літнього навчання, активностей для дітей, які вимушено перебувають в Італії, програми двостороннього обміну учнів, а також співпрацю та академічні обміни між українськими та італійськими університетами. 

Сергій Шкарлет подякував пану Б’янкі за сприяння у підготовці до проведення в Італії НМТ. 

«Для складання тесту в місті Мілан зареєструвалися 685 українських випускників, у місті Рим – 395, у місті Барі – 59. Вірю, що всі вони вдало складуть іспит і будуть навчатися в найкращих українських закладах вищої освіти», – повідомив Міністр у своєму телеграм-каналі

За інформацією Міністра освіти Італійської Республіки, приблизно 3 тис. школярів мали можливість навчатися за українською освітньою програмою завдяки платформам дистанційного навчання, а також очно в італійських закладах освіти.

«Ми цінуємо здійснені італійським Урядом заходи зі створення безпечних та комфортних умов перебування українських дітей в Італії. Щиро дякую за підтримку українського народу в цей нелегкий для нас усіх час. Маю надію, що подальша ефективна співпраця між нашими країнами стане добрим підґрунтям для високих результатів, зокрема у галузі освіти», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, у Швейцарії запрацював український освітній хаб.