A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет обговорив із Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху ключові напрями взаємодії в галузі освіти

Опубліковано 27 серпня 2021 року о 16:42


Сьогодні, 27 серпня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху. Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва та визначили потенційні сфери подальшої співпраці.

Йшлося про підготовку проєкту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про взаємне визнання освітніх кваліфікацій та наукових ступенів.

«Республіка Кіпр є надійним партнером України, тому Міністерство освіти і науки сподівається на розвиток цих відносин та співпрацю в освітній і науковій галузях й надалі. Ми маємо великий потенціал взаємодії наших країн, і укладення Угоди між урядами України та Республікою Кіпр щодо визнання освітніх кваліфікацій та наукових ступенів – важливий етап цієї взаємодії між державами», – зауважив Міністр Сергій Шкарлет.

Він презентував партнерам програму «Освічена нація: розвиток людського капіталу», що передбачає основні чотири цілі: 

  1. якісна дошкільна, шкільна, інклюзивна та позашкільна освіта (доступне дошкілля, Нова українська школа);
  2. конкурентоспроможна професійна, фахова передвища, вища освіта та освіта дорослих (сучасна профтехосвіта, конкурентоспроможна фахова передвища, вища освіта);
  3. розвиток науки та інновацій (сучасна дослідницька та інноваційна інфраструктура, державна підтримка українських вчених);
  4. доступна дистанційна освіта (діджиталізація).

Також Сергій Шкарлет наголосив, що сьогодні пріоритетним завданням МОН є створення Президентського університету – інноваційного закладу вищої освіти, результатом діяльності якого будуть випускники, що володіють найсучаснішими професійними знаннями та технологіями, особистісними якостями й лідерськими навичками.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Кіпр в Україні Луїс Телемаху, своєю чергою, висловив задоволення станом співпраці між країнами у сфері освіти та наголосив на необхідності посилення взаємодії.

«Нашими пріоритетами є цифрова трансформація навчання, удосконалення та розвиток вищої освіти, високоякісна дошкільна освіта, розвиток освіти протягом життя, підтримка соціально-незахищених верств щодо навчання. Тому ми готові прийняти експертів для обміну досвідом», – зауважив Луїс Телемаху.

Пан Посол додав, що Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про взаємне визнання освітніх кваліфікацій та наукових ступенів потребує доопрацювання в інноваційній частині та запросив українську сторону взяти участь у програмах обміну досвідом.  

Також під час зустрічі було обговорено ймовірні шляхи імплементації Угоди між Урядами України та Республіки Кіпр про співробітництво у сфері вищої освіти. 

Насамкінець сторони висловили сподівання, що зустріч надасть новий поштовх для розвитку українсько-кіпрського співробітництва в галузі освіти. 

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з ідеологом Міжнародного дослідження якості освіти PISA Андреасом Шлейхером.