A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет обговорив із Послом Азербайджанської Республіки актуальні напрями співробітництва в галузі освіти і науки

Опубліковано 25 вересня 2020 року о 09:00


Вчора, 24 вересня 2020 року, відбулась зустріч  т.в.о. Міністра Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ельмірою Ахундовою.

Сергій Шкарлет висловив подяку Надзвичайному і Повноважному Послу Азербайджанської Республіки в Україні Ельмірі Ахундовій за інтерес до розвитку співпраці між країнами. 

“З упевненістю стверджую, що сьогоднішня зустріч дозволить конкретизувати актуальні напрями українсько-азербайджанського співробітництва в галузі освіти і науки. Адже в українських університетах навчаються 5 тис 470 громадян Азербайджану, посідаючи третє місце серед усіх іноземних студентів України. На жаль, в порівнянні з 2016 роком це вдвічі менше. Ми б хотіли відновити науково-технічне співробітництво між нашими університетами. Упевнений, що українські та азербайджанські університети мають значний науковий потенціал, який практично не реалізується”, зазначив т.в.о. Міністра.

Після завершення зустрічі учасники заходу обговорили механізми щодо відновлення роботи над проєктами Угод про співробітництво у сфері вищої освіти та науково-технічного співробітництва. 

Нагадуємо, Україна та Литва обговорили питання співпраці у сфері освіти та науки.