A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет обговорив із керівництвом ІСАО та DGAC нагальні потреби галузі освіти України у сфері авіації

Опубліковано 28 вересня 2022 року о 18:35


У межах участі у 41-й сесії Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет обговорив із представниками іноземних делегацій питання щодо забезпечення нагальних потреб галузі освіти України у сфері авіації, зокрема відновлення авіатранспортної системи, розвитку співпраці у сфері висококваліфікованої підготовки спеціалістів із будівництва сучасних аеропортів та повітряних суден.

Під час зустрічі з президентом Ради ІКАО Сальваторе Шаккітано Сергій Шкарлет звернувся із проханням виділити для наших університетів сучасні тренажери для підготовки пілотів.

Із заступником голови Генерального директорату цивільної авіації (DGAC) із питань міжнародного співробітництва Бертраном де Лакомбом Міністр обговорив можливість підтримки в навчанні, а саме проходження курсів на безоплатній основі в Національній школі цивільної авіації (ENAC) в Тулузі. Це єдиний авіаційно-орієнтований університет в Європі, який належить до відомства DGAC. 

Також сторони домовилися провести додаткові консультації на рівні керівників НАУ та ENAC з метою вироблення плану взаємодії.

Окремо обговорено можливості відновлення практичних занять для студентів українських закладів вищої освіти та отримання ними необхідної ліцензії пілота, зокрема на базі іноземних університетів та організацій.

Нагадаємо, в Україні та Європі працює 16 українських освітніх хабів.