A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет на Донеччині взяв участь у заходах, присвячених старту будівництва університету «Метінвест-Політехніка»

Опубліковано 16 липня 2021 року о 15:56


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та Маріупольський міський голова Вадим Бойченко ознайомилися з будівництвом недержавного гірничо-металургійного закладу вищої освіти – університету «Метінвест-Політехніка».

«Головна мета, що стоїть перед “Метінвест-Політехнікою”, – підготовка фахівців, які будуть працевлаштовані в Україні та стануть конкурентоспроможними на світовому рівні. Створення університету надасть серйозний поштовх для розбудови освітнього середовища не лише на Донеччині, а й для залучення талановитої молоді з інших регіонів», – зауважив Сергій Шкарлет. 

Заклад вищої освіти розташовуватиметься в середмісті Маріуполя. Поряд із корпусом побудують сучасний гуртожиток, спортивну інфраструктуру та парк. Це буде повноцінне студентське містечко європейського рівня.

Передбачається, що університет відкриє двері для перших студентів у вересні 2022 року. 

Наразі ЗВО отримав державні ліцензії на підвищення кваліфікації, програми яких вже стартували за спеціальностями: металургія, матеріалознавство, комп’ютерні науки, автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології, екологія, гірнича справа, економіка та охорона праці. До програми підвищення кваліфікації вже залучені фахівці з Португалії, Німеччини, Польщі, українських закладів вищої освіти та науково-дослідницьких інститутів.

Підписано низку стратегічно-важливих меморандумів про співпрацю. Зокрема, «Метінвест-Політехніка» проводитиме наукові дослідження спільно з Національним технічним університетом «КПІ ім.І.Сікорського». 

Також заклад планує співпрацювати з міжнародними лідерами у сфері IT: Microsoft, IBM, Epic Games. Серед партнерів – і корпорації-гіганти Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine, Festo, UVEX, DEZEGA тощо. 

Нагадаємо, у межах дводенної робочої поїздки до Донецької області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет разом із Головою Донецької ОДА, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком у Маріупольському державному університеті провів зустріч із вступниками та студентами з тимчасово окупованих територій України та лінії зіткнення.