A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: Міністр освіти Республіки Польща підтримує Україну

Опубліковано 01 березня 2022 року о 21:27


Сьогодні, 1 березня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч з міністром освіти і науки Республіки Польща Пшемиславом Чарнеком.

"З паном Чарнеком обговорили наслідки жорсткої, ганебної та широкомасштабної агресії Російської Федерації. Звернувся до колеги з проханням невідкладно припинити всі відносини з Російською Федерацією в галузі освіти і науки, а також офіційно у своїх виступах і заявах засудити дії РФ та висловити підтримку Україні" – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр освіти Республіки Польща своєю чергою запевнив у абсолютній підтримці України та її народу.

Пшемислав Чарнек повідомив, що Республіка Польща засуджує варварські дії РФ щодо України та вже розірвала всі освітні, наукові та дослідницькі відносини з країною-агресором, заявивши про це публічно на найвищому рівні.

Вже зараз Польща – одна з країн, що активно приймає українських громадян, які вимушено покинули свої домівки. Пан Чарнек запевнив, що з боку всіх  польських закладів освіти ми можемо розраховувати на всіляку підтримку дітей та їх подальшого навчання.

"Зараз отримую багато запитань від українських студентів, які навчаються в університетах Польщі, щодо можливості відтермінування оплати за навчання та проживання у зв’язку з брудною атакою РФ. Пан Чарнек запевнив, що вже звернувся до ректорів стосовно надання такої можливості та абсолютної підтримки українських студентів. Пишаюся нашими студентами, які навчаються в Польщі та зараз 24/7 всіляко допомагають співвітчизникам", – підкреслив Міністр.

Нагадаємо, Країни Балтії суворо засуджують інтервенцію РФ та готові до всебічної підтримки України, зокрема у сфері освіти і науки.