A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: Ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку реформи загальної середньої освіти

Опубліковано 18 березня 2021 року о 18:18


Міністерство освіти і науки вдячне міжнародним партнерам за участь у реформі загальної середньої освіти і готове до подальшої співпраці. Про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час діалогової платформи "Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії", яка відбулась сьогодні, 18 березня 2021 року. 

"Міністерство освіти і науки вдячне міжнародним партнерам за підтримку в процесі реформи загальної середньої освіти. Спільно ми проводимо результативну роботу із навчання вчителів, створення матеріалів для педагогів та учнів, популяризації освітніх онлайн-ресурсів. Зі свого боку ми готові й надалі діяти спільно і разом розвивати українську освіту", – зазначив Міністр. 

За словами Жанни Севастьянової, керівниці проєктів з англійської мови Британської Ради в Україні, з 2017 року Координаційний комітет з підтримки вчителів сучасних іноземних мов системно підтримує реформу початкової школи, зокрема – інститути післядипломної педагогічної освіти та педагогічні заклади вищої освіти.

До складу Координаційного комітету входять представники Goethe-Institut в Україні, Британської Ради та Французького Інституту в Україні під головуванням Міністерства освіти і науки України.

"Стратегічними напрямами співпраці з МОН Координаційний комітет вбачає підтримку вчителів базової школи, онлайн-освіту, професійний розвиток вчителів. Ми також будемо раді підтримати впровадження наставництва і супервізії у школах України. Ми також продовжуємо моніторинг результатів впровадження компетентнісного підходу у навчанні", – наголосила Жанна Севастьянова. 

Керівник представництва Cambridge University Press Олег Одольський зазначив, що протягом останніх 5 років Кембриджський університет підтримує реформу НУШ через низку проєктів, які розвивають професійні якості та компетентності вчителя, навчають користуватись сучасними навчальними матеріалами та дозволяють якісно відслідковувати прогрес учнів за допомогою міжнародних стандартів оцінювання.

"Кембриджський університет високо цінує Україну та роботу, яку здійснює МОН у популяризації міжнародних мовних стандартів, і саме тому було прийнято рішення про продовження підтримки учнів 5-х класів пілотних шкіл і надання фінансування для безкоштовних навчальних пілотних матеріалів", – повідомив Олег Одольський.

Із відеозаписом діалогової платформи "Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії" можна ознайомитись за покликанням

Нагадаємо, стартувала кампанія «Подякуй вчителю», її мета – нагадати українцям про важливу роль, яку вчителі відіграють у подальшому розвитку учнів.