A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет: Комісія ЄС призупиняє співпрацю з російськими організаціями у галузі досліджень, науки та інновацій

Опубліковано 07 березня 2022 року о 18:48


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що на знак солідарності з Україною у боротьбі з російською військовою агресією Комісія ЄС запроваджує ряд ініціатив, спрямованих на припинення співпраці з російськими організаціями в галузі досліджень, науки та інновацій, а також підтримки українських студентів та працівників ЗВО. 

Єврокомісар Марія Габріель інформує, що Комісія ЄС призупиняє будь-яку співпрацю з російськими організаціями в галузі досліджень, науки та інновацій, а також надалі не укладатиме нових контрактів і угод в межах програми «Горизонт Європа». Усі поточні проєкти в межах програм «Горизонт Європа» та «Горизонт 2020», у яких беруть участь російські дослідницькі організації, наразі ретельно перевіряються.

Комісія ЄС сповнена рішучості підтримати українську молодь та освітян за допомогою наступних заходів:

  • Марія Габріель надала запит щодо провадження максимальної гнучкості в реалізації проєктів Erasmus+ з урахуванням форс-мажорних обставин, що дозволить українським бенефіціарам скасовувати, відкладати або переносити заплановані заходи;
  • національні агенції Erasmus отримали доручення сприяти  окремими учасниками, які зараз перебувають в Україні або в Росії, і планують виїхати до цих країн найближчим часом;
  • організовано підтримку українських студентів за кордоном – їм запропоновано доступні варіанти трансферу для виїзду за кордон, надано підтримку з урахуванням їхніх потреб і гарантовано безпеку.

Крім цього, провідна торгова асоціація «Цифрова Європа», що об’єднує понад 36 тисяч підприємств, включає 96 корпорацій і 39 національних торгових асоціацій з усієї Європи, виступила із заявою про необхідність надання негайної кіберпідтримки Україні.

Нагадаємо, Європейська фундація освіти відмовилася від активностей на території Російської Федерації та Республіки Білорусь.