A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет і голова департаменту Партнерства з Кембриджським університетом обговорили реформи шкільної освіти в Україні

Опубліковано 25 травня 2022 року о 16:45


У межах Світового освітнього форуму 2022 Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет обговорив із головою департаменту Партнерства з Кембриджським університетом Джейн Манн та лідерами від Cambridge University Press & Assessment ситуацію в освітній сфері та втілення спільних проєктів.

Сергій Шкарлет і Джейн Манн предметно обговорили реформування шкільної освіти України, а саме гармонізацію державних і міжнародних освітніх стандартів у середній школі.

Окремою темою розмови стало навчання українських студентів у кризові часи та ефективна реінтеграція у відновлену та вдосконалену систему освіти України після повернення здобувачів.

Міністр зазначив, що звернення із проханням надати доступ до національних навчальних програм надіслані до міністерств освіти Польщі, Латвії, Литви, Словаччини, Словенії, Чехії, Румунії та інших країн.

Крім того, Сергій Шкарлет повідомив про наслідки агресії рф: масштабні руйнації освітньої та наукової інфраструктури, а також наголосив на необхідності підтримки партнерів.

У разі зацікавленості Кембриджського університету долучитися до реалізації зазначених проєктів, команда Міністерства освіти і науки України готова надати всю інформацію для подальшого співробітництва.

Також Сергій Шкарлет подякував за підтримку українського народу і за рішення Уряду Великої Британії щодо припинення співробітництва з рф у науковій сфері.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів міжнародній спільноті про стан освіти в Україні в умовах війни.